• Dozele de vaccin ale companiilor Pfizer și Moderna pot imuniza peste un miliard de oameni
  • Vaccinul Moderna a fost testat pe persoane vârstnice, aflate în grupe de risc
  • Depozitarea vaccinului Pfizer poate fi dificilă

Până la finalul anului 2021, mai mult de un miliard de oameni ar putea fi imunizați împotriva Covid-19, cu vaccinurile produse de cele două companii până în prezent, relatează The Guardian.

Anthony Fauci a numit noile descoperiri „lumina de la capătul tunelului”, cele două seruri de imunizare având o eficiență crescută.

Vaccinul Pfizer/BioNTech prezintă o eficiență de 90%, având nevoie de condiții speciale de depozitare, în temperaturi joase, cuprinse între -70 și -80 de grade Celsius. Vaccinul Moderna are o eficiență de aproape 95%, fiind mai scump ca produsul Pfizer. În studiile și testele făcute de Moderna au fost incluse și persoane în vârstă, aflate în cea mai vulnerabilă grupă de risc, arătând astfel că vaccinul poate proteja și persoanele vulnerabile, cu comorbidități.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Moderna mai are un avantaj: vaccinul său are o valabilitate de 6 luni, putând fi depozitat la -20 de grade Celsius. Vaccinul a fost testat pe 30,000 de voluntari, iar în următoarele săptămâni compania va aplica la FDA (Food and Drug Administration – autoritatea care aprobă intrarea pe piața din SUA a medicamentelor și alimentelor) pentru omologarea vaccinului și introducerea lui pe rafturi.