• Producătorul de medicamente Moderna a precizat că va aplica la Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente pentru a autoriza vaccinul împotriva coronavirusului pentru utilizare de urgenţă.
  • Primele inoculări pot avea loc încă din 21 decembrie, dacă procesul se desfăşoară fără probleme şi aprobarea este acordată, a declarat într-un interviu Stéphane Bancel, directorul executiv al companiei.

Moderna a raportat că din 196 de participanți la studiul său clinic mare care s-au îmbolnăvit de Covid-19, 185 se aflau în grupul placebo și 11 în grupul vaccinat.

Compania americană Moderna a anunțat că va depune cereri de autorizații condiționate pentru vaccinul Covid-19 în Statele Unite și Europa luni, după ce rezultatele complete au confirmat o eficacitate ridicată estimată la 94,1%.

La două săptămâni după ce a anunțat 94,5% eficacitate pe baza rezultatelor preliminare, Moderna a raportat că din 196 de participanți la studiul său clinic care s-au îmbolnăvit de Covid-19, 185 erau în grupul placebo și 11 în grupul vaccinat sau o eficiență calculată de 94,1%.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Nici o formă severă a bolii nu a apărut în rândul grupului de participanți vaccinați.