• Situaţie dramatică la Spitalul  de copii Marie Curie din Capitală
  • Medicul Cătălin Cârstoveanu spune că banii destinaţi tratării bebeluşilor din secţia de ATI s-au terminat de o lună
  • Dr. Cârstoveanu: Am făcut memoriu la Minister, degeaba, am 25 de copii în aşteptare, 2 sunt peste capacitate, 30 de copii au murit în aşteptare

Ne mor bebeluşii cu boli grave pentru că statul nu este în stare să asigure banii pentru îngrijirea lor.

Medicul Cătălin Cârstoveanu de la Spitalul Marie Curie a vorbit în exclusivitate cu jurnaliştii aleph despre situaţia disperată din spital. Fondurile destinate tratamentului micilor pacienţi de pe secţie s-au terminat de o lună de zile, iar responsabilii din Ministerul Sănătăţii nu au rezolvat nici acum problema!

Zeci de copii pot muri oricând din cauza acestei nereguli grave! Vorbim despre cea mai mare seţie de reanimare neonatală din ţară, unde ajung bebeluşi care trebuie operaţi de afecţiuni foarte grave, precum cele cardiovascuulare şi neurologice.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Marie Curie: „În momentul acesta avem doi pacienţi peste, mă uit la ce se întâmplă pe secţie, peste ce se întâmplă normal, şi 25 în aşteptare şi asta înseamnă că va trebui să restrângem urgent activitatea. De când am dat drumul la aplicaţie au murit 30 în aşteptare, asta înseamnă că toţi cei care aşteaptă au probleme grave, dacă noi nu suntem în stare. Unii spun că nu trebuie să vorbim, dar nu pot să accept lucrul acesta, că iarăşi, şi aşa nu facem pentru toţi din ţară, acum să tăiem şi mai mult lucrurile, să nu -i primim, şi să isterizăm o groază de colegii, să sune şi să le spunem…ştiţi…nu avem bani de fapt. Eu am trimis la Direcţia Medicală, cei care au programele în subordine, care au acţiunile prioritare în subordine, am sunat-o personal pe doamna, vezi că-ţi trimit un memoriu, l-am sunat şi pe şeful de la urgenţe, am spus, am terminat banii, ce fac? Am văzut suma pentru Covid, colosal, mai mult decât la acţiuni prioritare, ce facem fraţilor? Vreau să văd, ce faceţi pentru Covid?”

Medicul Cătălin Cârstoveanu spune că în Europa îngrijirea unui nou-născut cu boli grave costă între 3000 şi 5000 de euro, dar că, la noi, costurile sunt mai mici. Specialistul este de părere că întreg sistemul nu trebuia blocat numai pe gestionarea bolii Covid.

Amalia Şerban, şefa Direcţiei Medicale  din Ministerul Sănătăţii, spune că se vor aloca bani în viitorul apropiat, şi că mai multe spitale sunt în aceeaşi situaţie! Asta deşi medicul Cârstoveanu a trimis memoriu spre Minister încă de luna trecută, atrăgând atenţia că banii sunt insuficienţi!!