• O morgă din regiunea rusă Kemerovo este plină până la refuz
  • Cadavrele sunt depozitate pe coridoare din motiv că rudele sunt bolnave, ori stau în izolare, susține Ministrul Sănătății al regiunii.
  • Tot el spune că nu sunt doar morți de Covid.

O morgă din orașul Novokuznețk din regiunea rusă Kemerovo nu mai face față morților din ultimele zile. Pe rețele de socializare circulă din nou imagini cu morți ținuți în saci, unul peste altul, pe coridoare sau subsoluri, scrie Meduza.

Ministrul Sănătății din regiunea Kemerovo a comentat imaginile și a recunoscut că morga este plină până la refuz, dar totodată, a subliniat că nu sunt doar morți de Covid.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

„Motivul principal al acumulării de cadavre este că rudele decedatului se află în izolare sau sunt bolnave și nu au posibilitatea să ridice cadavrele înainte de expirarea perioadei de carantină sau până la recuperare”, spune Ministerul Sănătății din regiune.

Recomandări

HALEY VOTES FOR TRUMP
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
DOR DE DUCĂ
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID

În plus, reprezentanții ministerului au spus că „lipsa cadrelor medicale de anatomie Patologică are și ea un impact”.

La câteva ore după publicare acestor imagini, Oleg Evsa, șeful unităţii administrativ-teritoriale a Ministerului Sănătății, a fost demis din funcție pentru greșelile făcute în „organizarea acordării de asistență medicală populației”.