• Consumul de lactate și carne trebuie reduse cu 68% în Europa până în 2050
  • România sprijină efortul UE de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030
  • Adoptarea pe scară largă a unor diete pe bază de plante reduce emisiile de carbon

În ultimii ani, ai observat că tot mai mulţi oameni au devenit vegetarieni sau vegani. Şi din dragoste pentru planetă, dar şi pentru sănătate. Pe Sorina Fredholm o ştii de pe Instagram. Uite de ce a ales să-și schimbe stilul de viață, în urmă cu 6 ani

Nu mă simţeam bine atunci când mâncam carne, fizic, şi atunci am început să fiu mai interesată pe partea asta. Să citesc mai mult, să mă educ mai mult pe partea asta, am mers mai mult pe partea de nutriţie. Toată informaţia asta şi conştientizarea m-a făcut să iau decizii înspre a deveni planted based, adică vegană

Adoptarea pe scară largă a unor diete pe bază de plante ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Asta arată un nou studiu publicat în British Medical Journal. Pentru a putea atinge obiectivele internaționale de emisii, trebuie redus consumul din America și Europa cu 79%, respectiv 68%.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

Aceste emisii provin din activitatea de fertilizare pe bază de azotați şi nitrați. Arderea resturilor vegetale care produc dioxid de carbon și din dejecțiile animaliere care produc metan ideal ar fi să producem local și să mâncăm local produse cât mai naturale și produse vegetale.”, explică Lavinia Andrei, Președintele Terra Mileniul III.

Pentru atingerea obiectivelor globale, specialiștii ne recomandă politici care scad accesibilitatea alimentelor din carne. România și-a luat deja un anajament în vederea soluționării crizei climatice.

Vreau să lucrăm împreună pentru a dezvolta producția și a implementa noi tehnologii ecologice. România sprijină pe deplin eforturile de conducere ale Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice și se angajează să contribuie la reducerea globală a emisiilor cu 55% în UE până în 2030.”, a precizat președintele României, Klaus Iohannis.

Medicul nutriţionist Adina Rusu spune că alimentaţia vegană şi vegetariană poate să fie foarte sănătoasă. Însă, trebuie să ai grijă să-ți echilibrezi nivelul de proteine, minerale şi vitamine.

Din ce am constatat eu, practic, foarte mulţi dintre cei care urmează o alimentaţie vegană, nu reuşesc să îşi regleze foarte bine aportul de nutrienţi. Au o alimentaţie foarte dezechilibrată şi ajung uneri să aibă probleme chiar de sănătate.

Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne, iar cifrele cresc în fiecare an. În anul 2019, România a avut cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană.