• Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, te anunţă că în august aduce în România Nafamostat
  • Dragoş Damian: Nafamostatul previne legarea virusului de membrana alveolară pulmonară
  • Nafamostatul a fost creat iniţial pentru tratarea pancreatitei acute

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, te anunţă că în august aduce în ţară un medicament numit Nafamostat. Acesta este fabricat în Japonia, unde, într-o serie de studii clinice, a dat rezultate bune în reducerea severităţii bolii Covid 19.

Medicamentul nu este înregistrat în Uniunea Europeană, aşa cum nu este nici Arbidolul, un antiviral rusesc administrat deja pacienţilor din România.

Tratamentul din Japonia va trata 20 de pacienţi iniţial, iar apoi ar putea fi aduse cantităţi suplimentare. Pacienţii vor fi selectaţi de medicii infecţionişti care vor decide în ce fază a bolii trebuie dat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„El are indicaţie pentu tratamentul pancreatitei acute. Este un medicament care reduce reacţia inflamatorie a organismului în această boală acută, deosebit de gravă şi de serioasă”, spune Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj.

„Nafamostatul este extrem de eficient în a preveni legarea virusului SARS-COV-2 de membrana alveolară pulmonară. Cu alte cuvinte, nu lasă virusul să intre şi să se multiplice în plămâni. Se ştie că în marea majoritate a cazurilor, pacienţii mor de insuficienţă respiratorie pentru că plămânii sunt atacaţi de virus”, explică Dragoş Damian.