• Nanoparticule de poluare au fost descoperite în trunchiurile cerebrale ale tinerilor
  • Aceste particule au fost asociate cu proteinele anormale, care sunt semnele distinctive ale bolilor Alzheimer și Parkinson
  • Studiul a fost realizat pe 186 de tineri din Mexico City, care au murit brusc între 11 luni și 27 de ani

Particule mici de poluare a aerului au fost descoperite în trunchiul cerebral al tinerilor și sunt strâns asociate cu deteriorări moleculare legate de bolile Alzheimer și Parkinson, relatează The Guardian. Dacă descoperirea revoluționară este confirmată de cercetările viitoare, implicațiile ar fi la nivel mondial, deoarece 90% din populația globului respiră aer poluat.

Experții medicali sunt prudenți în ceea ce privește concluziile și au spus că, deși nanoparticulele sunt o cauză probabilă a daunelor, rămâne de văzut dacă acest lucru duce la boli la bătrânețe. Cercetătorii au descoperit nanoparticule de poluare abundente în trunchiurile cerebrale a 186 de tineri din Mexico City, care au murit brusc între vârsta de 11 luni și 27 de ani. Este posibil ca aceste particule să fi ajuns la creier după ce au fost absorbite în sânge sau prin nas sau intestin.

Nanoparticulele au fost strâns asociate cu proteinele ​​anormale, care sunt semnele distinctive ale bolilor Alzheimer, Parkinson și neuronilor motori. Proteinele aberante nu au fost văzute în creierul persoanelor adulte din zone mai puțin poluate, au spus cercetătorii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Este terifiant, deoarece, chiar și la sugari, există neuropatologie în trunchiul cerebral,” a spus profesorul Barbara Maher de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie, parte din grupul de cercetători.