• Poluarea aerului îl costă pe un bucureștean peste 3.000 de euro pe an
  • În unele zone din Bucuresti, nivelul maxim admis a fost depășit cu 350%
  • Poluarea aerului duce la peste 27.000 de decese premature în România

Poluare, Poluare…cine e de vină oare?! Ne sufocăm ușor, dar sigur. Să nu ți se pară sadic ce spun, dar asta este realitatea. Sigur te-ai informat și ai observat cum calitatea aerului se degradează pe zi ce trece. Unde mai pui că niște studii au stabilit că poluare aerului crește cu 15% pericolul de a muri din cauza COVID-19.

Andreea Olteanu, corespondent Aleph News: „Relația –toxică- dintre cele două elemente, dacă pot spune așa, nu este una directă, însă, așa cum bine știi, poluarea duce la înrăutățirea afecțiunilor deja existente, vorbesc aici despre comorbiditățile despre care tot auzi că le sunt fatale celor infectați.
Particulele fine de poluare cresc activitatea receptorilor de la nivelul celulelor de care se agață virusul atunci când pătrunde în organism.”

Ce spune Garda de Mediu?


Andreea Olteanu, corespondent Aleph News: „Este tragic ce se întâmplă. Zilele trecute, în unele zone ale Capitalei, s-au depășit aproape de 6 ori valorile limită. Plămânii ni se îmbolnăvesc chiar în inima Bucureștiului. Să nu crezi că doar mașinile poluează, pentru că suntem sufocați de zeci de șantiere, lipsa spațiilor verzi și transport în comun învechit. Că tot întrebai de Garda de Mediu, păi știi doar cum stă treaba la noi. Autoritățile dau vina când pe unul, când pe altul. Nu uita că țara noastra este pe primul loc în Europa la mortalitatea cauzată direct ori indirect de poluare. După ani și ani de amenzi, nu am ajuns pană acum la o soluție, sau, pardon, soluții există. Să fie puse în practică este mai greu.”

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII