• Un tânăr adult din New York a devenit primul rezident al SUA din ultimii aproape zece ani care a contractat poliomielita, spun oficialii din domeniul sănătății.
  • Virusul, care se poate răspândi rapid în rândul persoanelor asimptomatice și poate dura până la 30 de zile până la apariția simptomelor, a fost descoperit în comitatul Rockland, o suburbie a orașului New York.
  • Potrivit Departamentului de Sănătate al statului, este primul caz confirmat în Statele Unite din 2013.

Autoritățile sanitare din New York și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au confirmat primul caz de poliomielită din țară în aproape un deceniu, au anunțat joi autoritățile statului, conform CNN.

Statul a declarat că se coordonează cu Departamentul de Sănătate al comitatului Rockland și cu Departamentul de Sănătate și Igienă Mintală din New York pentru a investiga, a răspunde proactiv și a îndemna la vaccinare.

De asemenea, a sfătuit cadrele medicale să fie atente la alte cazuri potențiale.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pe baza a ceea ce știm despre acest caz, și despre poliomielită în general, Departamentul de Sănătate recomandă cu tărie ca persoanele nevaccinate să se vaccineze sau să se întărească cu [vaccinul antipoliomielitic inactivat] aprobat de FDA cât mai curând posibil„, a declarat comisarul pentru sănătate, Mary Bassett, într-o declarație.

Singura masura de prevenire a poliomielitei este vaccinarea

Vaccinul împotriva poliomielitei este sigur și eficient, protejând împotriva acestei boli. De asemenea, este recomandat de oficialii din domeniul sănătății și de agențiile de sănătate publică din întreaga țară.”

Cazul anunțat joi implică un virus Sabin de tip 2 reversibil al poliomielitei, despre care oficialii din domeniul sănătății au declarat că indică un lanț de transmitere de la o persoană care a primit vaccinul oral împotriva poliomielitei”. Acest tip de vaccin nu mai este utilizat în SUA, care administrează vaccinul antipoliomielitic inactivat din 2000, ceea ce sugerează că acesta ar putea proveni din afara țării.

Potrivit CDC, ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 1993.

Comisarul pentru sănătate din comitatul Rockland, Patricia Schnabel Ruppert, a declarat că agenția ,,colaborează cu partenerii locali din domeniul sănătății și cu liderii comunității pentru a informa publicul și a pune la dispoziție vaccinarea împotriva poliomielitei”.

Poliomielita, o infecție cauzată de virusul poliomielitic

,,Monitorizăm îndeaproape situația și colaborăm cu Departamentul de Sănătate al statului New York și cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru a răspunde la această problemă emergentă de sănătate publică pentru a proteja sănătatea și bunăstarea locuitorilor din comitat„, a spus ea într-o declarație.

Poliomielita este endemică în Afganistan și Pakistan, dar a fost semnalată recent și în alte părți ale lumii.

Oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie au cerut luna trecută părinților să își vaccineze copiii, avertizând că virusul a fost găsit în eșantionul de canalizare din Londra.