Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, susține că a avut Covid în ianuarie 2020: „Totul este o manevră. Nu știau ce am. Că e penumonie, că e nu știu ce”

nicu-covaci Sursa foto: Mediafax / Cristian Radu Nema
  • Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, susține că a fost infectat cu SARS-CoV-2 în ianuarie 2020.
  • La acea vreme, în România nu se ştia încă de această boală.
  • Covaci a fost internat inițial la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Legendarul muzician Nicu Covaci susține că a avut Covid-19 în ianuarie 2020, atunci când în țară nu se știa despre această boală. Liderul trupei Phoenix a mărturisit că a trecut printr-o răceală puternică, când a venit în România din Spania.

Muzicianul a ajuns, atunci, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în București, după care a mers în Timișoara. La acea dată nu se făceau teste pentru acest virus, dar artistul susține că a avut simptomele specifice Covid-19. Nicu Covaci a plecat pe semnătură de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Avea febră mare, tuşea puternic şi prezenta, în general, o stare de rău. Artistul spune că s-a tratat singur în Spania cu medicamente, dar şi prin terapii alternative.

Eu şi partenera mea de viaţă am avut Covid, anul trecut, în ianuarie. Eram la Timişoara. Sigur că atunci nu se ştia de Covid, dar simptomele erau cele pe care le ştim acum pentru acest virus. Am fost dus cu salvarea şi două zile am fost internat la ‘Victor Babeş’. Şi nu ştiau ce am, că e pneumonie, că e nu ştiu ce. Dar eu m-am luptat, sunt şi scafandru, nu mă dau bătut aşa uşor, deşi aveam 73 de ani. Voiau să mă ţină, să-mi facă, să-mi dreagă, dar m-am supărat, m-am suit într-un avion şi am venit acasă, în Spania. Aici e verde, am marea în faţa casei, am muntele în spate şi sunt înconjurat de o pădure de pini”, a declarat Nicu Covaci, potrivit Adevărul.

Nicu Covaci: „Din păcate, totul este o manevră. Dezbină şi domină, asta e formula”

Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună, care te dezinfectează. Adevărul e că există sisteme mult mai simple. Virusul ăsta nu rezistă la căldură şi dacă faci de două ori pe zi respiraţie de aer cald de la uscătorul de păr, dacă faci inhalaţii de aburi, în care au pus picături, ai scăpat! Din păcate, totul este o manevră. Dezbină şi domină, asta e formula. Este un război planetar bine gândit şi mult mai ieftin. Cu bombe, cu tunuri, tancuri costă bani. În laborator s-a făcut virusul şi ăştia trebuie puşi la zid, cei care au făcut virusul”, a adăugat Nicu Covaci