• Nivelul ridicat de zahăr în sânge ar putea provoca o evoluție severă a Covid-19, potrivit unui studiu
  • Studiul a urmărit 11.000 de pacienți cu Covid
  • Conform experților, controlul zahărului din sânge ar trebui să fie obligatoriu

Știi foarte bine mesajul care îți spune că zahărul, sarea și grăsimile îți fac rău. Un studiu făcut în Spania pe 11 mii de pacienți a dovedit faptul că zahărul este de vină pentru forme grave de Covid.

O recunoaște și medicul infecționist Anamaria Dobrotă: „Este clar că în orice infecție, organismul este sub stres. Se produc anumiți hormoni care interacționează cu insulina și, din acest motiv, crește nivelul glucozei în sânge în majoritatea infecțiilor în momentul în care organismul are nevoie de resurse. Și mai este un factor în plus, acea creștere a glucozei, care trebuie menținută la normal, e un efort suplimentar. De acolo și mecanismele secundare negative, acumularea de mulți metaboliți negativi, toxici pentru organism“.

Studiul a arătat că pacienții cu cele mai ridicate niveluri de zahăr au avut un risc mai mare cu 50% de a muri în spital decât pacienții cu cele mai scăzute niveluri. Așa că cercetătorii recomandă, înainte de internare, testarea glicemiei, indiferent dacă au diabet sau nu.

Anamaria Dobrotă, medic infecționist: „Din punctul meu de vedere, glicemia este unul dintre parametrii care trebuie analizați în momentul în care un pacient se prezintă la o cameră de gardă, mai ales că așa depistăm și mulți pacienți care erau diabetici și nu știau.“

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ