Noi doze de vaccin anti-tuberculoză și împotriva hepatitei B, achiziționate de Ministerul Sănătății

vaccin Sursa foto: Profimedia
  • Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că a încheiat procedurile pentru achiziția a 406.000 de doze de vaccin BCG și 160.000 de doze de vaccin hepatitic B.
  • Dozele de vaccin vor fi livrate joi către Unifarm și, ulterior, către direcțiile de sănătate publică.

Cele 406.000 de doze de vaccin BCG vor fi livrate joi către Unifarm și, ulterior, către direcțiile de sănătate publică, iar cele 160.000 de doze de vaccin hepatitic B urmează să fie livrate în perioada următoare, informează Ministerul Sănătății.

La nivel național, la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG.

Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG“, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă și care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

MS menționează că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.