Noi spitale din București în lupta contra Covid: Colentina, cu 140 de paturi, Sfântul Ștefan, cu 50

Spitale din București Sursa: Profimedia
  • Director DSP: Marele avantaj al spitalului Colentina este că este un spital pavilionar
  • 50 de paturi vor fi disponibile de azi la Spitalul „Sfântul Ştefan” din Capitală
  • La Spitalul „Sfântul Ștefan” vor fi direcţionaţi pacienţii cu forme uşoare şi asimptomaticii.

Conducerea DSP București a anunțat că Spitalul Colentina a primit aviz temporar pentru a intra în lupta contra Covid cu 140 de paturi. De asemenea, la Spitalul Sfântul Ştefan vor fi curând disponibile 50 de paturi pentru pacienţii cu forme uşoare de Covid-19.

La Spitalul Colentina din București vor fi 140 de paturi pentru bolnavii de Covid, dar unitatea va putea interna și pacienți cronici, care nu se vor intersecta cu suspecții sau cu bolnavii de Covid, pentru că circuitele sunt separate.

În momentul de faţă încercăm să operaţionalizăm Colentina, de aseară au primit un aviz temporar pentru a intra în lupta contra Covid cu aproape 140 de paturi. Marele avantaj al spitalului Colentina este că este un spital pavilionar, astfel încât a gândit partea aceasta de Covid să fie într-un singur pavilion”, a declarat Oana Nicolescu, directorul DSP București.

Pentru formele ușoare de Covid, şefii din Sănătate introduc un spital nou în luptă: 50 de paturi vor fi disponibile de vineri la Spitalul „Sfântul Ştefan” din Capitală.

Sfântul Ştefan este un spital care nu are secţie de ATI, motiv pentru care acolo vor fi direcţionaţi pacienţii cu forme uşoare şi asimptomaticii. De la spitalele mici sau de boli cronice am primit răspuns negativ, pentru că nu se pot realiza aceste circuite, motiv pentru care nu vor avea pacienţi Covid”, a mai spus Oana Nicolescu.