Noi victime în rândul personalului medical. O asistentă de la Spitalul Județean Botoșani a murit după ce a fost testată pozitiv la Covid-19

coronavirus romania
  • Asistenta medicală în vârstă de 45 de ani lucra la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Botoșani
  • DSP Botoșani anunță că femeia a contractat virusul de la mama acesteia
  • Soțul asistentei este și el infectat cu Covid-19

O asistentă medicală de 45 de ani, angajată a Spitalului Judeţean Botoşani a murit sâmbătă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Lucra la secţia de Boli Infecţioase, a fost confirmată pe 23 aprilie pozitiv, a fost iniţial internată la Botoşani la Boli Infecţioase, dar s-a agravat şi a fost transferată la Iaşi şi a murit ieri (n.r. sâmbătă) la Iaşi”, a declarat pentru Mediafax Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Potrivit Informării INSP femeia nu avea comorbidităţi. Femeia ar fi luat virusul de la mama ei, care a fost şi ea diagonsticată cu infecţia cu noul coronavirus.

„Acum se face ancheta epidemiologică, (…) nu ştiu dacă a luat de la pacienţi pentru că ea a fost foarte bine echipată la Boli Infecţioase pe secţie, dar avut şi mama bolnavă de covid, înainte de a se îmbolnăvi ea. Şi este şi soţul ei infectat, este tot la Iaşi, este angajat al ISU. Cel mai probabil nu a luat din spital,ci din familie. Întâi mama ei şi apoi ei doi”, a explicat Monica Adăscăliţei.