• Noile date sugerează că persoanele cu Covid-19 pot continua să aibă simptome chiar şi până la nouă luni după infecţia iniţială
  • Cercetătorii le numesc Sechelele Post-Acute ale Covid-19, iar severitatea lor poate varia de la uşoară până la „incapacitantă”

Noile date sugerează că persoanele cu Covid-19 pot continua să sufere de simptome până la nouă luni după infecţia iniţială, a declarat Dr. Anthony Fauci, relatează CNBC.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit că 30% dintre pacienţi au raportat simptome şi la nouă luni distanţă de la momentul în care s-au infectat, a declarat Fauci. Oamenii au acuzat oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi alte simptome care au durat luni de zile.

Simptomele „Covidului lung”, pe care cercetătorii le numesc acum Sechelele Post-Acute ale Covid-19 (PASC), pot fi dezvoltate după momentul infectării, iar severitatea lor poate varia de la uşoară până la „incapacitantă”.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

„Amploarea problemei nu este pe deplin cunoscută”, a spus Anthony Fauci. PASC au fost raportate şi la persoanele care nu au necesitat spitalizare, dar şi la persoanele care nu au avut simptome în primă fază.

În acelaşi timp, experţii medicali de la nivel mondial lucrează pentru a diagnostica şi trata mai bine persoanele cu simptome de lungă durată.

Până în prezent, s-a făcut un număr limitat de studii care dezvăluie care sunt cele mai frecvente simptome de lungă durată şi cât timp ar putea dura. Cea mai mare atenţie a fost acordată persoanelor cu o formă severă sau fatală, nu celor care şi-au revenit, dar care încă au efecte secundare.