• Reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la reacții severe la persoanele în vârstă fragile, potrivit Agenției Norvegiene pentru Medicamente.
  • Norvegia a injectat până acum cu cel puțin o doză aproximativ 33.000 de persoane
  • Majoritatea dozelor administrate provin de la BioNTec / Pfizer

Norvegia spune că există riscuri ca vaccinările împotriva Covid-19 să fie prea riscante pentru cei foarte în vârstă și bolnavi în fază terminală, după ce 23 de persoane au murit în scurt timp de la primirea primei doze.

Dintre aceste decese, 13 au fost autopsiate până acum, rezultatele sugerând că reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la reacții severe la persoanele în vârstă fragile, potrivit Agenției Norvegiene pentru Medicamente.

„Pentru cei cu fragilitatea cea mai severă, chiar și efectele secundare relativ ușoare ale vaccinului pot avea consecințe grave”, a spus Institutul Norvegian de Sănătate Publică. „Pentru cei care au o durată de viață foarte scurtă oricum, beneficiul vaccinului poate fi marginal sau irelevant”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Norvegia a injectat până acum cu cel puțin o doză aproximativ 33.000 de persoane, concentrându-se asupra celor considerate a fi cele mai expuse riscului dacă contractează virusul, inclusiv persoanele în vârstă. Majoritatea dozelor administrate provin de la BioNTec / Pfizer, vaccinul Moderna fiind acum și el administrat.