• Un caz de coronavirus cu tulpina B117 a fost depistat la Matei Balș
  • Femeia și familia ei nu au istoric de călătorie
  • În România nu a mai fost înregistrată o creștere a cazurilor din decembrie 2020

Pandemia ne-a schimbat viața la 180 de grade. Și speram că acest coșmar să se termine cât mai repede. Însă o să mai avem de așteptat, deoarece ieri noua tulpină de coronavirus, descoperită în Marea Britanie a fost confirmată și la Spitalul Matei Balș.

Virusul modificat circulă deja în 33 de țări de pe glob. E îngrijorător că nu există un istoric de călătorie al femeii la care a fost depistată tulpina. Nici ea, nici vreun membru al familiei ei, cinci oameni dintr-o comună din Giurgiu, infectați cu toții, nu au călătorit în Marea Britanie.

Cifrele din România arată bine în ultima lună. Pe 7 decembrie am avut peste 7.000 de cazuri confirmate. Pe parcursul ultimei luni a anului trecut, insă au scăzut și s-au stabilizat undeva în jurul cifrei de 4.000 de cazuri pe zi. Dar s-au efectuat foarte puține teste, mai ales în perioada sărbătorilor. Zilele trecute au fost raportate peste 30.000 de teste și nu știm câte dintre ele au fost teste rapide sau teste RT PCR.

Este necesar să testăm mai mult și poate chiar să izolăm mai mult dar, la noi anchetele epidemiologice merg destul de greu. Britanicii și-au schimbat chiar strategia de vaccinare și amână cea de-a doua doză cât mai mult posibil, ca să imunizeze, măcar parțial, cât mai mulți oameni.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN