Noua tulpină de virus din India a ajuns în Marea Britanie. Devin vaccinurile ineficiente în fața mutației? Răspunsul experților

  • Noua tulpină de coronavirus din India a ajuns în Marea Britanie
  • Peste 70 de oameni s-au infectat cu noua tulpină din India
  • Cercetătorii britanici spun că vaccinurile anti-COVID sunt puternice și în fața acestei tulpini

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, detectată pentru prima dată în India, a ajuns și în Marea Britanie. 77 de persoane s-au infectat cu ea.

Totuși, cercetătorii britanici spun că vaccinurile anti-COVID existente pe piață sunt puternice și în fața acestei tulpini. Medicul infecționist Adrian Marinescu spune că această nouă mutație trebuie studiată în amănunt, pentru a vedea cum răspunde sistemul nostru imunitar.

„Actuala campanie de vaccinare poate să meargă în continuare așa cum a fost stabilită. Din ceea ce avem până în acest moment, în raport cu cele câteva variante virale, într-adevăr, nu există motive de îngrijorare care să vorbească de vreo ineficiență a variantelor de vaccin existente“, explică medicul infecționist Adrian Marinescu.

Britanicii spun că această mutație ar putea să scadă eficiența anticorpilor.

Companiile producătorare de vaccin iau în calcul această variantă că la un moment dat vor fi și mutații“, spune Adrian Marinescu.