Numărul deceselor atinge un nou record în India. Oficialii care nu depun toate eforturile pentru salvarea oamenilor vor fi condamnați

Sursa foto: Profimedia
  • Ministerul indian al Sănătății a anunțat că 3.689 de persoane au murit în ultimele 24 de ore
  • Spitalele se luptă pentru a trata pacienții pe fondul unei lipsei cronice de paturi și oxigen medical
  • Înalta Curte din Delhi a anunțat acum că va începe pedepsirea oficialilor în cazul în care apartura de salvare nu ajung în spitale

India a înregistrat cel mai mare număr zilnic de morți de când a început pandemia – la o zi după ce a devenit prima țară care a raportat peste 400.000 de cazuri noi.

Ministerul indian al Sănătății a anunțat că 3.689 de persoane au murit în ultimele 24 de ore.

Premierul Narendra Modi s-a întâlnit duminică dimineață cu ministrul Sănătății pentru a revizui modul de gestionare a crizei.

Spitalele se luptă pentru a trata pacienții pe fondul unei lipsei cronice de paturi și oxigen medical.

Imagini dureroase ale familiilor care cerșesc paturi de spital și ustensile de salvare au apărut de mai bine de 10 zile, în timp ce morgile și crematoriile nu mai fac față.

Sâmbătă, 12 persoane au murit la spitalul Batra din Delhi după ce au rămas fără oxigen, fiind pentru a doua oară într-o săptămână când se întâmplă acest lucru.

Ziarul Times of India a raportat 16 decese în sudul statului Andhra Pradesh din cauza lipsei de oxigen în două spitale și șase în suburbia Delhi din Gurgaon.

Înalta Curte din Delhi a anunțat acum că va începe pedepsirea oficialilor în cazul în care instrumentele de salvare nu ajung în spitale.