Noua Variantă COVID a fost depistată în Belgia

Belgia impune noi restricții pentru a limita răspândirea COVID-19 Sursa: Profimedia

Noua variantă, denumită în mod provizoriu B.1.1.529, pare să provină din sudul Africii și este de îngrijorare acolo, deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta, care domină acum aproape peste tot în lume.

Prim-ministrul belgian Alexander De Croo a declarat vineri, după reuniunea Comitetului Consultativ, că Belgia, la fel ca vecinii săi, va impune, de asemenea, noi restricții asupra călătoriilor din Africa de Sud. Aceasta urmează apariției unei noi variante a coronavirusului, considerată îngrijorătoare, în Africa de Sud.

Activăm o procedură pe acest subiect”, a comunicat el pe scurt. Aceasta va da, conform explicației sale, o carantină obligatorie de 10 zile pentru cei care se întorc din această regiune și locuiesc în Belgia și o „interdicție” de intrare pentru nerezidenți. El nu a precizat care țări, exact, vor fi afectate.

Întâlniri pe acest subiect sunt planificate la nivel european vineri după-amiază, în încercarea de a coordona răspunsurile statelor membre. Comisia Europeană a recomandat deja activarea „frânei de urgență” pentru sosirile din Africa de Sud.

Potrivit ministrului Sănătății Publice Frank Vandenbroucke, s-a descoperit un caz pozitiv al acestei noi variante în Belgia. Este vorba despre o persoană care a fost testată pozitiv pe 22 noiembrie, după ce s-a întors din străinătate, a spus el. El a cerut „să nu se panicheze” cu privire la variantă.