• Infecțiile cu Sars-CoV-2 au crescut cu aproximativ 7 procente, creșterea continuă fiind determinată de cele mai noi variante Omicron BA.4 și BA.5.
  • Numărul de cazuri continuă, de asemenea, să crească, existând primele semne ale unei creșteri a internărilor la terapie intensivă în rândul grupurilor de vârstă mai înaintată.
  • Datele ONS arată că, în vara anului 2020, sub 0,1% din populația Angliei a fost testată pozitiv, în timp ce în 2021 a fost de 1,57%. Acum este în jur de 4 la sută.

Infecțiile cu Sars-CoV-2 au crescut cu aproximativ 7 procente, creșterea continuă fiind determinată de cele mai noi variante Omicron BA.4 și BA.5.

Numărul de cazuri continuă, de asemenea, să crească, existând primele semne ale unei creșteri a internărilor la terapie intensivă în rândul grupurilor de vârstă mai înaintată.

Se estimează că un total de 3,8 milioane de persoane din gospodăriile private au avut în săptămâna de până la 14 iulie, conform celor mai recente cifre ale Oficiului Național de Statistică (ONS). În săptămâna precedentă au existat aproximativ 3,3 milioane de cazuri în Marea Britanie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Aceasta este cea mai mare estimare pentru numărul total de infecții de la sfârșitul lunii aprilie, dar este încă mult sub nivelul record de 4,9 milioane înregistrat la vârful valului Omicron BA.2 de la sfârșitul lunii martie.

Datele ONS arată că, în vara anului 2020, sub 0,1% din populația Angliei a fost testată pozitiv, în timp ce în 2021 a fost de 1,57%. Acum este în jur de 4 la sută.

Cel mai recent raport al aplicației de analiză ZOE de la COVID arată că durerea în gât a devenit acum cel mai raportat simptom.

Studiul ZOE permite persoanelor infectate să își raporteze simptomele în timp ce suferă de virus.

Datele furnizate sunt apoi analizate de cercetătorii de la King’s College London, care urmăresc infecțiile în Marea Britanie, precum și identificarea persoanelor care sunt cele mai expuse și a zonelor cu risc ridicat.

Aproape 58% dintre toți pacienții cu COVID care au folosit aplicația au raportat că au suferit de dureri în gât înainte de a returna teste pozitive.