• Medicii ar putea fi motivați să iasă la vot dacă ar ști că sunt ascultați, spune nefrologul Ionuț Nistor
  • Acesta spune că tot mai mulți colegi aleg să rămână în țară
  • Ionuț Nistor a fost printre medicii voluntari care au ajutat la focarul din Spitalul Județean Suceava

Orice pacient infectat cu noul coronavirus, care are nevoie de dializă, la Iași, ajunge la Spitalul Parhon, iar medicul Ionuț Nistor este unul dintre cei care are grijă de acești pacienți.

De Ionuț Nistor ne putem aduce aminte pentru că în primăvară s-a oferit voluntar la Spitalul Județean din Suceava, spital ce devenise focar de infecție, tocmai pentru a lupta alături de colegi pentru viața pacienților de acolo.

Am putea înceta să mai fim ipocriți, am putea accepta și spune cu voce tare că anumite spitale trebuie demolate pur și simplu. Sunt din 1940, 1950, s-au transformat într-un muzeu. Există muzee în toată lumea cu fostele spitale și există și investiții majore în sistemul de sănătate, încât sunt foarte multe lucruri de făcut, dar în primul rând ar trebui să acceptăm să nu mai fim ipocriți și să recunoaștem că unele lucruri nu mai pot fi reparate, terbuie demolate”, a relatat medicul Nistor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta este încrezător că cei care lucrează în domeniul sanitar vor merge la vot și știe și cum ar putea fi motivați.

Da, medicul român este motivat să iasă la vot, din fericire nu mai pleacă chiar atât de mulți medici în străinătate, există o stabilizare în prezent, legată de numărul de colegi care pleacă. (…)Medicul va fi ușor de convins să meargă la vot atunci când va vedea că este ascultat, când va vedea că vocea lui de specialist este ascultată și voința politică ascultă voința specialistului”, a mai spus Ionuț Nistor.

Medicul nefrolog vede cu ochi buni schimburile de experiențe pe care colegii săi le fac în alte țări.

Este bine să plece în continuare colegi în străinătate pentru că va exista tot timpul nevoia unui schimb de experiență. Sunt colegi care se vor întoarce și care vor împărtăși din experiența cumulată în alte sisteme medicale, așa este normal să fie”, a mai relatat medicul nefrolog.