• În pandemia de COVID, gripa revine. În ultima săptămână, în România, au fost înregistrate de 14 ori mai multe cazuri față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Trei persoane infectate cu virusul gripal au murit deja, în ultimele zile, în țara noastră. Numărul este aproximativ egal cu cel al infecțiilor COVID, îți explică medicul Ștefan Lazăr, infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș București.
  • La începutul anului, specialiștii Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor atrăgeau atenția că sezonul gripal s-ar putea extinde, până în vară, simultan cu pandemia de COVID-19.

În pandemia de COVID, gripa revine. În ultima săptămână, în România, au fost înregistrate de 14 ori mai multe cazuri față de aceeași perioadă a anului trecut.

Trei persoane infectate cu virusul gripal au murit deja, în ultimele zile, în țara noastră. Numărul este aproximativ egal cu cel al infecțiilor COVID, îți explică medicul Ștefan Lazăr, infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș București.

La începutul anului, specialiștii Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor atrăgeau atenția că sezonul gripal s-ar putea extinde, până în vară, simultan cu pandemia de COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Renunțarea la mască, la măsurile de distanțare socială, dar și condițiile meteo sunt câteva dintre cauzele răspândirii virusului, spun medicii.