• Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu sunt de acord cu afirmațiile medicului Italian
  • OMS şi o serie de alţi oameni de ştiinţă au spus luni că nu există dovezi care să susţină faptul că noul coronavirus şi-a pierdut din putere, scrie Reuters
  • În plus, nu există date care să arate că Covid-19 s-a schimbat semnificativ

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă de la Spitalului San Raffaele din Lombardia, care a dus greul epidemiei de Covid-19 din Italia, a spus duminică pentru televiziunea de stat că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic“.

Însă, e contrazis de mai mulți experți și OMS. Epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, dar şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, susțin că afirmaţiile lui Zangrillo nu pot fi dovedite științific. Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Și nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat“, a spus Van Kerkhove reporterilor.

Recomandări

KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
MESSI NU MAI JOACĂ ÎN MLS ALL-STAR GAME
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
COLEGI DE APARTAMENT
CHEATLE RECUNOAȘTE EȘECUL
EPOCA ABUZURILOR PE INSTAGRAM

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea de luni evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus.