Nu te panica dacă simți că nu ai aer. Purtarea măștii nu îți influențează respirația, spun specialiștii

Nu te panica dacă simți că nu ai aer. Purtarea măștii nu îți influențează respirația, spun specialiștii Sursă foto: Profimedia
  • În timpul epidemiei, oamenii au devenit mult mai conştienţi de cum respiră
  • Purtarea măştii nu îţi influenţează respiraţia
  • Respiraţia reduce stresul, tensiunea şi anxietatea

Știi și tu cât de important este să respiri aer curat. Iar când respiri corect, toate funcţiile organismului tău sunt îmbunătăţite. Sună cu atât mai atrăgător în mijlocul unei epidemii în care eşti obligat să porți mască mai tot timpul.

Uite ce spune Magda Ciobanu, doctor specialist pneumolog: Masca nu reprezintă un obstacol. Masca nu produce un deficit de respiraţie. Medici, profesori au făcut diverse experimente prin care au dovedit clar că nu este o modificare reală a nivelului de oxigen în sânge“.

Dacă ţi se pare că nu-ţi ajunge aerul, stai liniștit. Trebuie doar să respiri normal și să nu te panichezi. Singurul disconfort pe care masca ți-l poate crea este unul psihic.

Iată ce îți recomandă Alexandru Pahontu, kinetoterapeut principal la Spitalul Marius Nasta: „Trebuie să ne ritmăm respiraţia, să respirăm rar şi adânc. Aer există. Să nu vă închipuiţi că dacă purtaţi o mască, nu o să aveţi suficient oxigen. Dacă intri în panică, automat respiraţia devine haotică şi ineficientă“.