• Dacă ai astm sau suferi deja de afecţiuni pulmonare nu ar trebui să fii obligat să porți mască de protecţie, spun experţii din Marea Britanie
  • Guvernul de la Londra le recomandă tuturor cetăţenilor să poarte masca de protecţie în spaţiile comune
  • Aproximativ 5 milioane de oameni au fost îmbolnăviți de Covid-19 la nivel global

După cum știi, masca de protecţie te apără de coronavirus. Totuși, se pare că le poate face rău celor dintr-o anumită categorie, avertizează experţii britanici, citați de Daily Mail, dar şi imunologul dr. Purvi Parikh, de la New York University.

Ei spun că dacă ai astm sau suferi de afecțiuni pulmonare, nu ar trebui să porți mască, deoarece acestea pot crea dificultăţi respiratorii în condiţii de temperaturi ridicate.

Astmul, bronhopneumopatia obstructivă cronică sau fibroza chistică sunt afecţiuni care ar putea fi agravate de purtarea măştii pe termen lung, pacienţii cu astfel de afecţiuni având oricum dificultăţi în a respira.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Copiii sub 2 ani nu ar trebui să poarte măști

În plus, dacă copilul tău este mai mic de doi ani, experții susțin că nu ar trebui să îi pui mască în niciun caz: „Măştile faciale nu ar trebui folosite de copii sub vârsta de doi ani sau de cei care întâmpină dificultăţi în a le purta corect. De exemplu, elevii de şcoală primară care nu sunt supravegheaţi sau cei care au probleme respiratorii“.