• 11.948 de candidați s-au încris la examnul de rezidențiat din acest an
  • Puțin peste 7.000 de posturi sunt scoase în acest an
  • Concursul s-a desfășurat în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual

Poate pandemia aduce și lucruri bune în sistemul medical. Anul acesta, a fost un număr record de candidați la examenul de rezidențiat. Mai exact, 11.948. Sunt puțin peste 7.000 de posturi scoase în acest an. În plus, în contextul pandemiei, cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal.

Luminița Smaranda Iancu, prorector UMF IAȘI: „Adică terapie intensivă, unităţi de primire urgenţe, boli infecţioase. În acest context putem spune că ajustarea numărului de locuri şi posturi pentru domeniul medicină a ţinut cont de pandemie.”

Concursul s-a desfășurat în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual. În toate locațiile, au fost jandarmi la fața locului pentru a se respecta toate măsurile de siguranță. Totuși, pandemia ne aduce, cumva, mai aproape. Viitorii doctori nici nu se gândesc să plece din țară și toți ar fi dispuși să dea o mână de ajutor în spitalele COVID.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Gabriel, candidat: „Eu sunt tânăr și pot să muncesc, deci ar trebui să rămân. Dacă aici mi-am fpcut studiile medicale, prespun ca aici ar trebui sa si raman.”

Diana, candidat: „Da, de ce nu? Pana la urma, toti trebuie sa aducem un suport medicilor care deja lucreaza in conditii destul de grele.”