Număr record de decese provocate de COVID-19 în India. Țara ajunge la un total de peste 350.000 de morți

India COVID Sursa foto: Hepta
  • Au fost raportate 6.148 de decese joi în India, un record
  • Cifrele au înregistrat creșteri dramatice din cauza erorilor de raportare
  • Statul Bihar a raportat cu 72% mai multe decese față de cifrele anterioare

Număr record de decese provocate de COVID-19 în India. Joi au fost raportate 6.148 de decese, deoarece statul Bihar a transmis cifre cu aproximativ 72% mai mari decât numărul înregistrat anterior, confirmând astfel speculațiile că dezastrul din țara asiatică este mult mai gravă decât arată datele oficiale, conform Bloomberg.

Departamentul de sănătate din Bihar a declarat miercuri că virusul a ucis 9.429 de persoane în statul indian, un număr aproape dublu față de cel raportat anterior. Autoritățile nu au specificat când au avut loc decesele.

Districtul Patna, unde se află capitala, a raportat un număr record de decese, 862, potrivit unui comunicat postat pe contul Twitter al guvernului. Experții sunt de părere că cifrele cazurilor și deceselor din India sunt mult mai mari în realitate, în special în zonele rurale în care evidența este neuniformă.

Săptămâna trecută, Peru și-a dublat numărul de morți, iar centrul financiar al Indiei, Mumbai, a crescut cifrele, motivând prin erori tehnice în înregistrarea datelor.

India a raportat aproape 20 de milioane de cazuri de COVID-19 doar în 2021, comparativ cu 10,3 milioane înregistrate anul trecut. Varianta Delta a virusului, care este mai transmisibilă decât alte tulpini noi, a dus la aceste creșteri. India a ajuns la un total de 359.676 de decese provocate de SARS-CoV-2.