• Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat o creştere record de cazuri globale de coronavirus într-o zi
  • Numărul total a crescut, ieri, cu 338.779 în 24 de ore, cauzat de un val de infecţii în Europa
  • Europa a raportat 96.996 de cazuri noi joi, cel mai mare total înregistrat vreodată în regiune
  • Decesele la nivel mondial au crescut cu 5.514, ajungând la un total de 1,05 milioane

Recordul anterior înregistrat de OMS pentru noi cazuri a fost de 330.340 pe 2 octombrie. Organizaţia a raportat un record de 12.393 de decese pe 17 aprilie, scrie ABC News.

Europa e noul focar

Ca regiune, Europa raportează acum mai multe cazuri decât India, Brazilia sau Statele Unite.

India a raportat 78.524 de cazuri noi, urmată de Brazilia la 41.906 şi Statele Unite cu 38.904 de infecţii noi, potrivit OMS, ale cărei date rezultă în urma raportărilor zilnice ale fiecărei ţări.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

O analiză Reuters arată că numărul de infecţii crește în 54 de țări. Numărul din Regatul Unit a atins un nivel record, cu peste 17.000 de cazuri noi raportate joi. Numărul de cazuri COVID-19 din Franța a rămas peste pragul record de 18.000 pentru a doua zi la rând.

Numărul mediu de noi infecţii raportate în Belgia a crescut pentru a şaptea zi la rând, iar Germania a raportat cea mai mare creştere zilnică a noilor cazuri din luna aprilie.

În timp ce India este încă lider în lume la cazurilor noi raportate în 24 de ore, noile infecţii au scăzut cu 20% faţă de vârf. În Statele Unite, care au cel mai mare număr total de cazuri şi decese din lume, noile infecţii sunt în creştere.

Brazilia a trecut de 5 milioane de cazuri

Brazilia a devenit a treia naţiune care a înregistrat 5 milioane de cazuri de coronavirus. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Brazilia a trecut pragul de 5 milioane joi şi se apropie de 150.000 de morţi.