Numărul cazurilor de COVID-19 crește zilnic în Belgia. Profesorul Yves Coppieters explică fenomenul

Yves Coppieters

Yves Coppieters

Numărul de contaminări în Belgia este în creștere timp de câteva zile la fel ca și rata pozitivității testelor la Bruxelles și Liège

„Transmiterile cresc brusc, aproape în toată Belgia”, avertizează Yves Coppieters, profesor de sănătate publică la Universitatea Libre de Bruxelles (ULB).

Profesorul a explicat într-o emisiune la postul național belgian faptul că „ne aflăm într-un al doilea val de transmitere, care nu are nimic de-a face cu primul val din martie-aprilie. Este un al doilea val care îi privește pe cei 15-50 de ani în esență, oameni care au puține forme simptomatice „.

Yves Coppieters face observații cu privire la impactul pandemiei asupra internărilor în spitale : „Există aproximativ 20-25 de țări în Europa care se află în aceeași situație ca noi: transmisii crescute și impact foarte mic asupra internărilor.” O explicație oferită de profesor este aceea că medicii generaliști constată că formele clinice ale bolii nu sunt foarte grave, chiar asimptomatice și trimit puțini bolnavi la spital.

Epidemiologul îndeamnă populația la vigilență și la evitarea evenimentelor „super-contaminante”, adică a celor care strâng în jur 100 de oameni. Persoanele care participă la astfel de evenimente trebuie să limiteze contactul cu părinții și bunicii, întrucât există un risc real.

„Trebuie să relaxam măsurile în timp ce promovăm gesturile de protectie”, spune profesorul Yves Coppieters.

Belgia se află pe un trend ascendent cu peste 100.000 de cazuri de infectare înregistrate, dintre care peste 70.000 cazuri active.

Exit mobile version