• Numărul cazurilor nou depistate săptămânal aproape s-a dublat în ultimele două luni”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
  • „La nivel global, mesajul nostru către toți oamenii din toate țările rămâne același. Cu toții avem un rol de jucat în a pune capăt pandemiei ”, a spus el
  • Peste 139 de milioane de cazuri Covid au fost raportate la nivel mondial, cu 2,9 milioane de decese

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că o creștere alarmantă a cazurilor COVID a dus ca numărul infecțiile globale să ajungă la cel mai înalt nivel al pandemiei.

În întreaga lume, cazurile și decesele continuă să crească la cote îngrijorătoare”, a declarat directorul general al OMS, citat de CNBC.

„La nivel global, numărul de cazuri nou raportate săptămânal aproape s-a dublat în ultimele două luni. Acestea se apropie de cea mai mare rată de infecție pe care am văzut-o până acum în timpul pandemiei ”, a continuat el.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Unele țări care anterior au ținut sub control transmiterea pe scară largă raportează acum creșteri foarte mari ale infecțiilor”, a spus Tedros, dând drept exemplu Papua Noua Guinee.

Tedros a declarat că agenția Națiunilor Unite pentru sănătate va continua să evalueze evoluția crizei cauzată de coronavirus și să „ajusteze recomandările în consecință”.

Sursa: CNBC

Conform reglementărilor internaționale în domeniul sănătății, a spus Tedros, comitetul de urgență al OMS s-a reunit joi și se așteaptă să primească sfatul lor luni.

La nivel global, mesajul nostru către toți oamenii din toate țările rămâne același. Cu toții avem un rol de jucat în a pune capăt pandemiei ”, a spus el.

Peste 139 de milioane de cazuri Covid au fost raportate la nivel mondial, cu 2,9 milioane de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

OMS a declarat pandemia globală la 11 martie 2020.