• 370 de sesizări privind falsul au fost trimise spre cercetare.
  • Românii care se vaccinează cu schema completă primesc 100 de lei.
  • Mihăilă spune că dacă medicii sunt vinovați, ei trebuie să plătească.

Dacă te vaccinezi vei fi recompensat. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care promite și tombole pentru cei s-au vaccinat înainte de a putea beneficia de aceste facilități la vaccinare.

Între timp și numărul certificatelor false a crescut considerabil.

Cum ar putea autoritățile să oprească falsificarea certificatelor de vaccinare?

Ministrul Sănătății a spus că au fost trimise de la INSP către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la suspiciuni de fraudare a certificatelor de vaccinare. Este ceea ce s-a considerat suspect în ultimele două luni. Mihăilă a promis că tot ceea ce va părea suspect va ajunge fie către Parchet, fie la Poliţie. Știm că prima încercare publică de oprire a acestui fenomen a fost acum mai puțin de o lună, la Alba Iulia, când un medic a fost reținut.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Și premierul a luat atitudine. Cîțu a cerut o implicare mai susținută a miniștrilor de resport pentru că i se pare inadmisibil ca instituțiile statului să nu poată opri acest fenomen. El a spus și că trimite Corpul de Control pentru a analiza situația.

Ce spun reprezentanții medicilor

Președintele Colegiului Medicilor, doctorul Daniel Coriu, solicită autorităților să verifice cât mai rapid aceste informații privind rețeaua de falsificatori și să ia măsurile legale care se impun, pentru că astfel de situații punctuale nu trebuie să pună în umbră ceea ce fac medicii în lupta cu virusul.

El mai spune că trebuie identificate rapid situațiile de vaccinare fictivă, dacă ele există, și cercetate lucrurile, pentru ca acest fenomen extrem de periculos să poată fi stopat și, sub nici o formă, să nu se asocieze cu eforturile personalului medical în a vaccina populația și a gestiona pandemia.