• Pentru prima oară din septembrie, a scăzut numărul global de noi îmbolnăviri
  • Tedros Ghebreyesus: Nu a venit vremea să ne complacem
  • OMS nu crede că pârtiile de schi sunt periculoase

Organizația Mondială a Sănătății spune că, pentru prima oară în aproape trei luni, numărul de noi cazuri de COVID-19 este în scădere.

Doctorul Tedros a precizat că acest lucru se datorează Europei, care a scăzut numărul de noi infectări prin măsuri dure. Dar a avertizat că sacrificiile pot fi anulate rapid.

Tedros Ghebreyesus, șeful OMS: „Nu a venit vremea să ne complacem, mai ales că se apropie sezonul sărbătorilor pentru multe culturi și țări.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Doctorul Tedros spune că putem să ne bucurăm, dar să avem grijă să rămânem în siguranță.

Teedros Ghebreyesus, șeful OMS: „Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este dacă ai nevoie să călătorești. Chiar ai nevoie să călătorești? Pentru mulți oameni, acest sezon este despre a sta acasă și a sta în siguranță.”

OMS se bagă și în cel mai fierbinte subiect al momentului: deschidem sau nu sezonul de schi? Organizația ține partea țărilor care vor să deschidă stațiunile, pentru că riscurile nu sunt acolo, la destinație, ci pe drum.

Mike Ryan, director executiv OMS: „Suspectez că mulți oameni nu o să se infecteze de la dat pe pârtie. În loc să atace activitatea în sine, este important ca guvernele să gestioneze riscurile de la un capăt la altul al acestui proces.”