• Autorul studiului spune că nu toate aceste decese au fost cauzate de Covid-19 și o estimare a numărului real de decese cauzate de boală ar fi dificil de estimat.
  • Deși este dificil de spus cât de multe dintre aceste decese au fost cauzate de Covid-19, ele reprezintă un efect al impactului genrat al pandemiei.
  • India a înregistrat oficial 414.000 de decese din cauza Covid-19, până acum.

Un studiu recent arată că în timpul pandemiei au fost cu peste patru milioane de decese în plus față de anii precedenți, scrie BBC.

Deși este dificil de spus cât de multe dintre aceste decese au fost cauzate de Covid-19, ele reprezintă un efect al impactului generat de pandemie.

India a înregistrat oficial 414.000 de decese din cauza Covid-19, până acum.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cercetătorii de la Centrul pentru Dezvoltare Globală din SUA au utilizat trei baze de date diferite pentru a estima excesul de mortalitate de la începutul pandemiei până la 21 iunie.

Conform datelor citate, au crescut decesele din șapte state, ceea ce reprezintă jumătate din populația Indiei. India centralizează anual rata mortalității, dar a publicat date doar până în 2019.

Nu toate aceste decese au fost cauzate de Covid-19 și o estimare a numărului real de decese cauzate de boală ar fi dificil de estimat, a spus Arvind Subramanian, fostul consilier economic șef din India și unul dintre autorii studiului.

Deși datele despre câți oameni au murit în pandemie au fost neuniforme, cercetătorii au analizat informațiile privind ratele de infecție pe baza mai multor sondaje sero pentru a obține o estimare generală a deceselor.

Aceștia au ținut cont de numărul infecțiilor din India și au aplicat estimări din studii internaționale privind probabilitatea decesului cauzat de o infecție cu Covid-19.