NY Magazine: Moderna a terminat vaccinul anti-COVID încă din ianuarie. Cercetătorii au creat serul într-un singur weekend

  • Cercetătorii companiei Moderna au vaccinul anti-COVID din ianuarie.
  • Vaccinul a fost conceput în baza cercetărilor pentru epidemia SARS 2003.
  • Vaccinul Moderna a fost supus la teste din ianuarie și până acum.

A început vaccinarea în Marea Britanie, iar la americani poate să înceapă de Crăciun. Sunt gata să ofere autorizare de urgență pentru vaccinul de la Moderna.

New York Magazine vine cu informații noi despre vaccin. El este gata încă din ianuarie, înainte ca sute de mii de oameni să moară. Și a fost făcut de cercetătorii de la Moderna într-un singur weekend.

Ei s-au bazat pe munca făcută deja la epidemia SARS din 2003. De atunci și până acum vaccinul a fost testat și paratestat și are o eficiență de 95%. Pe viitor, cercetătorii vor să sară peste aceste etape, ei spun că în baza cercetărilor existente deja se pot realiza vaccinuri sigure și eficiente pentru orice virus cu costuri relativ scăzute. E nevoie doar de puțină încredere în știință.

Vaccinul de la Pfizer tocmai a primit OK-ul din partea autorităților americane. FDA spune că vaccinul e sigur și poate fi administrat chiar din acest weekend.