• O adolescentă din Marea Britanie a murit din cauza unei septicemii, simțindu-se rău mai multe zile
  • Fata se afla într-un schimb de experiență la o școală din SUA
  • Adolescenta le-ar fi cerut profesorilor să vadă un medic, însă aceștia au refuzat
  • Cadrele didactice „au constrâns-o să meargă într-un tur al orașului deoarece nu o puteau lăsa singură”

Ana Uglow, în vârstă de 17 ani, elevă la Bristol Grammar School din Anglia, a murit la spitalul Mount Sinai West în 2019. Fata plecase într-un schimb de experiență în Washington, Philadelphia și New York, transmite BBC.

Ana le-ar fi spus profesorilor că ar putea avea o infecție și a cerut să vadă un medic cu două zile înainte de tragedie, însă cadrele didactice au refuzat.

Unul dintre profesori a recunoscut că Ana s-a plâns doar că se simte obosită și că are nasul înfundat, însă nu a cerut în mod direct să vadă un medic.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit anchetei, Ana s-a prăbușit în camera ei de hotel în dimineața zilei de 19 decembrie 2019 și i-a fost declarat decesul după ce a ajuns la spital.

Profesorii „au ignorat-o”

Un raport al medicului legist a concluzionat că Ana, care locuia în zona Redland din Bristol, a murit de pneumonie bacteriană acută și sepsis.

Adolescenta avusese simptome asemănătoare răcelii, cu două zile înainte de plecarea în SUA, însă s-a simțit mai bine și a plecat la Washington pe data de 14 decembrie.

A doua zi, Ana i-a spus mamei sale că se simte „epuizată” și că a făcut un tur al Washingtonului cu elevi și profesori.

Într-o călătorie între Washington și Philadelphia, în ziua de 17 decembrie, Ana a sunat-o pe mama ei de mai multe ori în timpul drumeției din cauza îngrijorărilor că ar fi bolnavă. Cadrele didactice au anunțat-o pe femeie că dacă Ana se simte rău o vor duce la un medic.

„Nu mă voi ierta niciodată pentru că nu am insistat asupra lor și nu am cerut de urgență să vadă un medic”, și-a reproșat mama adolescentei.

Pe 18 decembrie, Ana i-a spus mamei sale că nu dormise și i-a întrebat pe profesori dacă poate sta în camera ei de hotel în acea zi, dar ei „au constrâns-o să meargă într-un tur al orașului deoarece nu o puteau lăsa singură”.

A doua zi, mama fetei a primit un telefon de la directorul școlii căreia i-a spus că Ana se afla într-o stare critică la spital. Ulterior, s-a declarat decesul fetei. Investigațiile încă continuă.