• Reprezentanții OMS au avertizat că gonoreea ar putea deveni mai rezistentă la antibiotice.
  • O utilizare excesivă a acestora în timpul pandemiei, alimentează mutația gonoreei.
  • Super-gonoreea netratată poate duce la o creștere de cinci ori a transmiterii HIV și a infecțiilor oculare care pot duce la orbire.

Super-gonoreea este în creștere, deoarece bacteria, extrem de infecțioasă și rezistentă la medicamente, poate deveni netratabilă într-un context perfect, cauzat de Covid-19, notează The Sun.

Medicii Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat că infecția cu transmitere sexuală (ITS) ar putea deveni și mai rezistentă la antibiotice, deoarece o utilizare excesivă a acestora în timpul pandemiei, alimentează mutația gonoreei.

Super tulpina uneia dintre cele mai vechi infecții cu transmitere sexuală din lume, a primit mediul ideal pentru a se dezvolta, întrucât lumea continuă să lupte împotriva coronavirusului.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Super-gonoreea netratată poate duce la o creștere de cinci ori a transmiterii HIV și a infecțiilor oculare care pot duce la orbire.

În fiecare an există peste 90 de milioane de cazuri de gonoree la nivel mondial, iar acest număr crește cu 17%.

Deși OMS raportează că majoritatea cazurilor se află în regiunea africană, și lumea occidentală vede o creștere a cazurilor într-un ritm alarmant.

Centrele pentru controlul bolilor și prevenție raportează că infecțiile au crescut cu 63% din 2014 și până la cinci milioane de persoane din SUA ar putea fi infectate cu gonoree în 10 ani.

Marea Britanie are cea mai mare rată de gonoree din Europa și ar putea exista mai mult de 420.000 de cazuri noi în fiecare an până în 2030.

Acum, un număr din ce în ce mai mare de cazuri au fost găsite în spitale din întreaga lume, în contextul în care antibioticele au fost utilizate inutil pentru tratamentul Covid-19.

Un purtător de cuvânt al OMS a declarat pentru The Sun Online că acest lucru și lipsa serviciilor ITS în timpul pandemiei ar putea alimenta, de asemenea, creșterea super-gonoreei.

El a spus: „Excesul de antibiotice în comunitate poate alimenta apariția rezistenței antimicrobiene în gonoree. Azitromicina – un antibiotic comun pentru tratarea infecțiilor respiratorii – a fost utilizată pentru tratamentul Covid-19 la începutul pandemiei.”

„În timpul pandemiei, serviciile ITS au fost, de asemenea, întrerupte. Acest lucru înseamnă că mai multe cazuri de ITS nu sunt diagnosticate în mod corespunzător, ca urmare a mai multor persoane care se auto-tratează.”

„O astfel de situație poate alimenta apariția rezistenței în gonoree, inclusiv super-gonoreea sau gonoreea cu rezistență la nivel înalt la antibioticele actuale recomandate pentru tratarea acesteia.”

Ei au adăugat: „Tulpinile rezistente în gonoree continuă să fie o provocare critică pentru eforturile de prevenire și control al infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS)”.

Într-o lucrare a Universității Cardiff, profesorul Philip Howard, președintele Societății Britanice de Chimioterapie Antimicrobiană, a declarat că trei sferturi dintre pacienții internați la spital în Marea Britanie cu pneumonie Covid suspectată sau dovedită primesc antibiotice pentru virus, în timp ce mai puțin de 1% dintre pacienți aveți o infecție bacteriană.

Cazuri similare au fost raportate din întreaga lume.

Kevin Cox, președintele executiv al start-up-ului britanic Biotaspheric Limited, a declarat pentru The Sun că toate acestea duc la apariția super gonoreei – și a avertizat că ar putea deveni în curând netratabilă.

El a spus: „Oamenii infectați cu super-gonoree îi vor infecta pe alții și vor accelera rezistența anti-microbiană. Avem nevoie urgentă de tratamente noi.”

Biotaspheric caută finanțare pentru a dezvolta o nouă tehnologie de antibiotice care are potențialul de a trata super-gonoreea.