• Un bărbat a fost diagnosticat cu o boală infecțioasă rară.
  • Hantavirusul se transmite de la şobolanii de pădure.
  • Pacientul este internat în stare gravă.

O boală infecțioasă rară a fost descoperită în Neamț. Un bărbat de 72 de ani a fost diagnosticat cu hantavirus după ce a fost transportat de urgență, în stare foarte gravă, la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi.

Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului, a explicat că pacientul a fost expus la acest tip de infectare virală, bărbatul locuind la 50 de metri de pădure.

Potrivit, purtătorului de cuvânt, bărbatul a fost în pădure la tăiat lemne cu trei săptămâni înainte să apară simptomele bolii: „Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile“.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ce simptome a avut bărbatul

Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Târgu Neamţ, acuzând stări de greață, vărsături și o stare generală proastă, cu anurie și hematurie, de unde a fost transferat la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi.

Cum se transmite hantavirusul

Din explicațiile date de purtătorul de cuvânt al spitalului aflăm că hantavirusul este o boală infecţioasă rară care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestora.

Astfel, acest tip de virus se transmite mai mult prin contact direct și mai puțin prin aerosoli.