O echipă de cercetători lucrează la un laser inovator, care poate elimina ţesuturile canceroase. Proiectul a fost sponsorizat cu 12 milioane de lire sterline

  • Profesorul Jonathan Shepard lucrează la un laser revoluţionar
  • Proiectul lui Shepard a fost sponsorizat cu suma de 12.000.000 de lire sterline
  • Sistemul laser este în dezvoltare şi va fi gata peste aproximativ 3 ani

Ştii că una dintre cele mai mari probleme ale cancerului este reprezentat de îndepărtarea totală a ţesuturilor afectate. Din fericire, o soluţie revoluţionară este aproape să devină realitate.

O echipă de cercetători de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh lucrează la un sistem de laser inovator. Acesta va ajuta chirurgii să înlăture cu precizie ţesuturile canceroase fără să le distrugă pe cele sănătoase.

În fruntea proiectului se află profesorul Jonathan Shephard. Proiectul a primit o donaţie de 12 milioane de lire sterline din partea celor de la Engineering and Physical Sciences Research Council. Astfel, cercetarea noii tehnologii continuă.

Profesorul Shephard explică faptul cum funcţionează acest sistem. Impulsurile create de laser sunt atât de scurte încât este imposibil să afecteze alte ţesuturi. Proiectul este în curs de desfăşurare iar cercetătorii promit că în următorii trei ani sistemul va fi gata de lansare.