• O echipă internațională va încerca să descopere cum a trecut coronavirusul la oameni
  • Specialiștii vor căuta prin laboratoarele din Wuhan dovezi ale unor cazuri timpurii
  • China face eforturi uriașe să ascundă originea virusului și să dea vina pe alții

O expediție demnă de Indiana Jones începe în China. Nu, nu se caută vreo comoară antică, ci un lucru mult mai misterios – originea coronavirusului care a pus în genunchi toată planeta.

Știi deja că patogenul a plecat din orașul chinezesc Wuhan și că provine, probabil, de la lilieci. Acum o echipă de oameni de știință încearcă să afle cum și când s-a întâmplat asta. Printre ei este și Fabian, de la Institutul Robert Koch din Germania.

Fabian Leendertz, epidemiolog la Institutul Robert Koch: „Scopul nostru este să descoperim ce s-a întâmplat, de la ce animal a plecat virusul și cum a ajuns la o posibilă gazdă intermediară și apoi la oameni.

Fabian are experiență în munca de detectiv medical. A căutat și originea unei epidemii de Ebola, în Africa. El și colegii lui vor căuta prin laboratoare dacă mai sunt mostre de la oameni care aveau simptome de COVID înainte ca boala să fie recunoscută.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Epidemiologul german îți spune de ce misiunea e importantă: „Dacă știi mai multe despre cum aceste treceri au loc, poți să verifici dacă sunt măsuri care pot fi luate ca să prevenim asemenea transmiteri în viitor.“

China a făcut și face și acum eforturi mari să ascunde originea coronavirusului. Specialiștii din Statele Unite și Europa au estimat că primele cazuri de ceea ce numim acum COVID-19 ar fi apărut chiar în toamna anului 2019, poate chiar mai devreme.