• O familie din Texas a dat în judecată medicii care au declarat decesul copilului acesteia
  • Medicii au considerat că este necesară deconectarea copilului de la aparate
  • Copilul prezenta semne de deteriorare post-mortem
  • Micuțul a fost plasat la terapie intensivă după ce a fost găsit fără suflare în cadă

O familie a dat în judecată Spitalul de Copii din Texas, pe 30 septembrie, după ce medicii au declarat decesul copilului acestora și au decis că acesta trebuie deconectat de la aparate, relatează CNN.

Părinții au făcut o plângere împotriva spitalului și au cerut daune de peste 1 milion de dolari, însă judecătorul a respins cazul, iar Curtea de Apel a cerut dovezi ambelor părți. Medicii au prezentat dovezi clare prin care au arătat că micuțul prezenta semne de deteriorare post-mortem.

Pe 27 septembrie a fost realizat un examen de specialitate prin care s-a dovedit lipsa fluxului sangvin de la nivelul creierului copilului. Cu toate acestea, părinții au refuzat să creadă aceste rezultate și au insistat să mențină copilul conectat la aparate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit documentelor prezentate instanței, bebelușul a fost internat de urgență la terapie intensivă, pe 24 septembrie, după ce a fost găsit inconștient în cadă. După 6 zile, medicii au anunțat familia că cel mic nu dă semne de activitate cerebrală, ceea ce înseamnă că a decedat și va fi deconectat de la aparate.

Un complet de judecată format din 3 judecători va decide curând dacă băiatul de 10 luni va rămâne sau nu conectat la aparate, a declarat avocatul copilului, pentru sursa citată.