• Atac ransomware asupra spitalului universitar din Düsseldorf
  • O pacientă a murit
  • Ar putea fi primul deces de acest gen

Ar putea fi primul deces care are legătură directă cu un atac de securitate cibernetică, scrie theverge.com.

O femeie a murit în timpul unui atac de securitate cibernetică asupra unui spital din Germania. Spitalul în cauză nu a putut primi pacienții în stare de urgență din cauza acestui atac, iar femeia a fost trimisă la o unitate medicală aflată la aproximativ 32 km depărtare, a raportat agenția de știri Associated Press.

Atacul cibernetic nu intenționa să fie asupra spitalului, ci asupra unei universități din apropiere, relatează presa germană RTL. Atacatorii au oprit atacul după ce autoritățile le-au spus că au blocat un spital.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Unitățile de sănătate sunt deseori cele mai mari ținte pentru atacurile cibernetice, iar experții în securitate cibernetică avertizează de ani de zile că majoritatea spitalelor nu sunt pregătite pentru ele. Se bazează foarte mult pe dispozitive, cum ar fi echipamentele de radiologie, care sunt adesea conectate la internet. Fără aceste instrumente, randamentul tratamentului nu este la fel.

„Indiferent dacă pierd conexiunea la internet din cauza unui atac sau nu, sistemele stricate afectează profund îngrijirea medicală corespunzătoare a pacienților“, a spus Beau Woods, avocat în domeniul securității cibernetice al Consiliului Atlantic.

Autoritățile germane încă investighează moartea acestei femei. Dacă mutarea acesteia la un alt spital se dovedește a fi responsabilă de moartea ei, poliția ar putea trata respectivul atac cibernetic drept omucidere.

Un alt pacient a murit atunci când un spital din Germania a trecut printr-un atac ransomware, întrucât au fost provocate întârzieri în aprovizionarea tratamentului. La cum stau lucrurile în prezent, se pare că cea mai mare teamă a experților în domeniul securității cibernetice a devenit realitate.