• Marie Mason, în vârstă de 54 de ani, a contractat o boală rară numită Acanthamoeba Keratitis, care s-a hrănit cu corneea ei.
  • Femeia vrea să-i avertizeze și pe alții să nu poarte lentile de contact la duș.
  • O femeie care și-a pierdut vederea la un ochi din cauza unei infecții bacteriene contractată la duș a lansat un avertisment.

O bonă britanică care și-a pierdut ochiul după ce a contractat o infecție rară după ce a făcut un duș în timp ce purta lentile de contact i-a avertizat pe alții să nu facă aceeași greșeală. Marie Mason a fost transportată de urgență la spital după ce medicul ei și-a dat seama că a contractat o bacterie periculoasă atunci când s-a plâns că avea ceva blocat în ochiul stâng.

Femeii de 54 de ani i s-a spus apoi că suferă de o boală rară numită cheratită Acanthamoeba Keratitis, care se hrănea cu corneea ei – în detrimentul vederii.

Ea a spus: A trebuit să mă pensionez, pentru că pe atunci lucram în bucătăria unei școli și trebuia să-mi pun picături pentru ochi la fiecare jumătate de oră, așa că nu mai puteam să lucrez, pentru că era foarte dureros. De asemenea, a trebuit să merg la spital de două-trei ori pe săptămână, iar uneori chiar mai mult. De asemenea, am fost de multe ori la urgențe oftalmologice pentru că ceva se acutiza, așa că, cu toate momentele în care a trebuit să merg la spital, nu puteam să mă duc la muncă, pentru că oricum nu ar fi meritat. Au fost multe vizite la spital, multe picături pentru ochi, multe operații și proceduri și multă durere.”

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Dar curajoasa doamnă din Leicestershire face acum campanie pentru a-i face pe ceilalți să conștientizeze riscurile. Ea a cerut etichete mai bune pe pachetele de lentile de contact și a explicat: Nu vreau ca cineva să creadă că le cer oamenilor să nu mai poarte lentile de contact, pentru că nu le cer deloc acest lucru. Purtați lentile de contact, este absolut în regulă, dar trebuie să fiți atenți – este vorba mai ales de apă…
Pur și simplu nu vreau ca altcineva să mai treacă prin asta, serios.”

Marie trăiește de aproape doi ani cu un singur ochi și spune că viața ei a revenit în sfârșit la normal. Însă unele sarcini zilnice îi sunt încă dificile.

Mă lupt uneori pentru că vederea pe partea stângă este proastă. Ei bine, nu este acolo”, a adăugat ea.Este destul de greu să mergi pe stradă când trec oameni pe lângă tine și te face să tresari puțin, pentru că nu te aștepți la asta.”