O femeie credea că anxietatea și băutura o îmbolnăvesc. Adevărul era mai înfricoșător

  • Un medic care a început să o trateze la scurt timp după ce a fost spitalizată are o altă părere despre ce a mers prost.
  • Cred că sindromul femeii tinere este o mare parte din această poveste”, a spus medicul.
  • Colegii săi au ajuns la concluzia că băutura directorului din domeniul sănătății din Dallas scăpase de sub control.

Când Brandie Boyd Meyer a sosit la serviciu și i-a spus asistentei sale că o doare capul și după ce părea nesigură și a luat mai multe pauze în camera de wellness” a companiei sale, cei mai apropiați colegi ai săi au ajuns la concluzia că băutura directorului din domeniul sănătății din Dallas scăpase de sub control.

Meyer, pe atunci în vârstă de 35 de ani, se luptase o mare parte din ultimii patru ani cu anxietatea care s-a dezvoltat după nașterea primului ei fiu. Au urmat atacuri de panică și, mai târziu, un diagnostic de tulburare de consum de alcool. Dar, în ciuda multiplelor medicamente, a lunilor de terapie prin discuții și a participării la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi, Meyer se înrăutățea. Căsnicia ei se destrăma, se lupta la locul de muncă, iar familia ei se gândea la o intervenție pentru a aborda problema aparentei sale beții secrete.

În acea după-amiază din august 2019, asistentul ei și un coleg au scos-o cu forța din clădire, au condus-o acasă, apoi l-au sunat pe soțul lui Meyer, Andrew. Acesta s-a întors acasă și a găsit-o întinsă pe patul lor în poziție fetală, cu fiul lor de 3 ani ghemuit peste ea, adormit.

Andrew a presupus că am leșinat de beat”, a spus Meyer, care a ajuns în curând la o cameră de urgență din apropiere după un episod bizar din miezul nopții.

Una dintre concluzii este că am fost selectivă în ceea ce am crezut că trebuie să știe fiecare furnizor”, a declarat Meyer, a cărei memorie pentru lunile care au dus la diagnosticarea ei este neregulată. Acest lucru nu a fost de ajutor. Dar toată lumea a ratat [indicii importante] până când am ajuns la Urgențe”.

Un medic care a început să o trateze la scurt timp după ce a fost spitalizată are o altă părere despre ce a mers prost. Cred că sindromul femeii tinere este o mare parte din această poveste”, a spus medicul. Ea crede că o narațiune a prins contur”, bazată pe vârsta, sexul și statutul de proaspătă mamă al lui Meyer, care a fost perpetuată fără o examinare adecvată, întârziind diagnosticul corect în detrimentul lui Meyer.


Cum a început totul

La sfârșitul anului 2015, când Meyer se afla în primul trimestru de sarcină, a avut mai multe episoade în care s-a simțit tremurândă și ieșită din fire”. ” Ea a atribuit aceste sentimente unui nivel scăzut de zahăr în sânge sau faptului că era însărcinată, dar acestea nu au dispărut după nașterea fiului ei la mijlocul anului 2016.

Meyer nu le-a menționat inițial obstetricianului-ginecolog – nu avea un medic primar – deoarece păreau lipsite de consecințe.

La acea vreme, ea se confrunta cu preocupări mai imediate. Soțul ei călătorea frecvent la serviciu, iar ea era mamă pentru prima dată, jonglând cu propria slujbă solicitantă și cu un copil. Mă simțeam de multe ori ca un eșec”, a spus ea.

Bazându-se în mare parte pe descrierile prietenilor ei cu privire la problemele lor, Meyer a ajuns la concluzia că suferea de anxietate. Ea i-a povestit ginecologului ei OB/GYN despre tremuratul și sentimentele de a fi ieșită din fire” și panicată. Medicul a comandat teste pentru a-i verifica tiroida; când rezultatele au fost normale, medicul i-a prescris un medicament pentru tratarea anxietății și a depresiei.

Dar, după câteva luni de tratament cu medicamentul, Meyer nu s-a simțit mai bine. La începutul anului 2018, ea s-a întâlnit cu preotul ei, care fusese deschis în legătură cu propria luptă cu anxietatea, pentru a o întreba despre strategiile de adaptare. Meyer, care nu avea antecedente de probleme de sănătate mintală, a programat apoi o întâlnire cu un cabinet de psihiatrie unde a văzut un asistent medical.

Asistentul i-a prescris un al doilea antidepresiv, apoi un al treilea. Meyer le-a luat timp de mai multe luni, fără a obține îmbunătățiri.

Până atunci se simțea obosită cronic și avea probleme în a se descurca cu fiul ei, un copil mic foarte energic și foarte vorbăreț. Ajungeam la maxim mai devreme decât în mod normal”, și-a amintit Meyer. Munca era foarte aglomerată și îmi lua mult suc”. Fusese promovată, iar soțul ei călătorea mai des, uneori chiar și patru zile pe săptămână.

O tomografie computerizată a capului lui Meyer, efectuată la scurt timp după ce a sosit, a dezvăluit cauza șocantă a simptomelor sale debilitante: o tumoare de mărimea unei piersici invadase ambii lobi frontali ai creierului și îi provoca modificări cognitive și de personalitate, precum și convulsii din ce în ce mai severe.

Din cauza dimensiunii sale masive, medicii au suspectat că este vorba de un cancer agresiv. Inițial, aceștia i-au spus soțului ei că ar putea supraviețui doar câteva luni. Meyer a fost transferată rapid la UT Southwestern Medical Centre din Dallas și a fost dusă în sala de operație la mai puțin de 48 de ore după ce colegii ei au scos-o din birou pentru că au crezut că era beată (nu consumase alcool; durerea de cap și alte simptome erau rezultatul tumorii cerebrale).

Patologii au stabilit că tumora era un oligodendrogliom, un cancer rar care atacă creierul și măduva spinării. În Statele Unite sunt diagnosticate anual aproximativ 1100 de cazuri, de obicei la bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani. Aceste tumori sunt clasificate fie ca fiind mai puțin agresive – de obicei, cresc lent timp de ani de zile înainte de a provoca simptome -, fie ca tumori maligne de grad înalt cu creștere mai rapidă și mai agresive.

Cauza oligodendroglioamelor este necunoscută, deși se crede că expunerea la radiații joacă un rol. Tratamentul constă într-o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta cât mai mult posibil din masă, urmată uneori de radioterapie sau chimioterapie. Cancerul este tratabil, dar nu este vindecabil.

S-a constatat că tumora lui Meyer, despre care medicii i-au spus că ar fi putut fi prezentă de cel puțin un deceniu, era de grad scăzut. Am fost atât de ușurați”, și-a amintit ea. Chirurgii au reușit să îndepărteze aproximativ 75% din ea.