• O fetiță de 2 ani a murit înecată în timp ce se juca în cadă.
  • Mama fetiței a plecat de lângă ea pentru scurt timp ca să ia un prospop.
  • Medic legist: I-a strigat numele ca să se asigure că e bine.

O fetiță de doi ani din Țara Galilor a murit înecată în cadă după ce mama ei a plecat pentru „un minut” ca să ia un prosop, relatează The Sun.

Mama fetiței le-a spus anchetatorilor că îi făcea baie micuței, iar după câteva minute a întrebat-o dacă vrea să iasă din cadă, dar aceasta a spus că vrea să se joace în continuare în apă.

Ulterior, femeia și-a dat seama că nu erau prosoape la îndemână și a plecat pentru câteva momente să ia unul curat din dormitor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

John Gittins, legist pentru North Wales Central și North Wales East, a declarat: „A spus„ Mami va lua prosoape ”și a părăsit baia.

„A spus „mami pleacă să ia prosoape” și a ieșit din baie. O auzea pe fiica ei din camera alăturată cum vorbea și cânta. I-a strigat numele ca să se asigure că e bine. Apoi o perie roz cu care Mia se juca s-a lovit de marginea căzii. A alergat şi a găsit-o cu capul în apă. A ridicat-o şi a văzut că nu mai respira și avea pielea rozalie”, a declarat un medic legist în fața instanței.

Imediat după ce a văzut că fetița nu mai respira, femeia a întins-o pe podea și a încercat să o resusciteze. După patru sau cinci compresii, copila a început să vomite apa.

Mia a fost transportată de urgență la spital, iar acolo, mama fetiței le-a povestit medicilor ce s-a întâmplat menționând că a lasat-o doar pentru un minut în baie.

La spital, Mia a primit oxigen și adrenalină, dar, din păcate, a murit a doua zi.

Necropsia a arătat că fetița avea leziuni ischemice la nivelul creierului, rinichilor și inimii. Potrivit patologului Jo McPartland, cauza morții a fost insuficiența multiplă a organelor, compatibilă cu înecul.

Medicul legist a stabilit săptămâna aceasta, la jumătate de an de la tragedie, că moartea fetiței a fost una accidentală.