• O fetiță de 9 ani a murit pe 11 martie, după ce s-a simțit rău
  • La autopsie s-a stabilit că fata era infectată cu SARS-CoV-2
  • Cazul este considerat moarte suspectă, așa că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

O fetiță de 9 ani, din localitatea Tureac, Bistrița Năsăud, a murit, după ce i s-a făcut rău, acasă. Copila s-ar fi înecat cu vomă și ar fi fost infectată cu coronavirus, după cum reiese din rezultatele autopsiei, scrie observatorbn.ro.

Tragicul eveniment a avut loc pe 11 martie, când tatăl copilei a sunat la 112 pentru a sesiza că fata și-a pierdut conștiența. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, care a efectuat manevrele de resuscitare, însă fără succes, fiind declarat decesul.

Cazul este considerat moarte suspectă, așa că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, potrivit HotNews.ro.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Anca Andrițoiu, șefa DSP Bistrița: „Trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic

La autopsie, s-a descoperit că fetița era infectată cu SARS-CoV-2, însă cauza principală a decesului a fost una mecanică, aceea că s-a înecat cu vomă, a explicat șefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Familia este în carantină, a fost lăsată doar pentru înmormântare câteva ore. S-a luat legătura imediat cu ei, pentru că ne-au sunat de la Medicină Legală, ne-au anunţat. Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanţi. S-au făcut deciziile de carantină, am anunţat Poliţia să supravegheze. Aşteptăm să termine – pentru că asta mai durează puţin – şi anatomo-patologicul, să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv, am luat legătura şi cu Bucureştiul şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică“, a precizat, pentru Agerpres, Anca Andriţoiu.