• Unitatea de sănătate sexuală a NHS Devon a dezvăluit că infecția – numită Mycoplasma genitalium – iar până acum s-a dovedit a fi rezistentă la antibiotice.
  • Oamenii de știință spun că un element îngrijorător al bolii este faptul că există puține informații despre ea din cauza lipsei de teste.
  • Organizația a avertizat asupra unei creșteri „scăpate de sub control” a numărului de cazuri de boli cu transmitere sexuală în SUA.

O nouă boală cu transmitere sexuală „imposibil de vindecat”, care provoacă „dureri genitale, sângerări și umflături” și care poate fi chiar cauza infertilității și a avortului spontan, îi îngrijorează pe experți.

Potențialul „super-bacteriea” – numită Mycoplasma genitalium – s-a dovedit a fi, de asemenea, rezistentă la antibiotice până în prezent. Oamenii de știință spun că un element îngrijorător al bolii este faptul că există puține informații despre ea din cauza lipsei de teste.

Iar infecția cu transmitere sexuală (ITS) nu necesită contact direct, deoarece chiar și „atingerea” sexuală ar putea răspândi afecțiunea. Unitatea de sănătate sexuală a NHS Devon a dezvăluit că „cercetează mai multe despre” această infecție.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Până în prezent, s-a stabilit că infecția bacteriană poate fi transmisă prin sex normal și anal. Stafford a cerut mai multe cercetări și teste pentru această boală cu transmitere sexuală în această săptămână, în timpul conferinței pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Organizația a avertizat asupra unei creșteri „scăpate de sub control” a numărului de cazuri de boli cu transmitere sexuală în SUA. „Se crede că până la unul din 50 de adulți din Anglia este în prezent purtător de MG”, a declarat NHS.

Adăugând la lista de simptome posibile, la bărbați, MG poate duce la arsuri sau mâncărimi la nivelul uretrei (tubul care transportă urina în afara corpului), disconfort sau secreții și dureri la nivelul testiculelor.

„MG este, de asemenea, considerat a fi o cauză potențială a travaliului precoce și a avortului spontan la femeile însărcinate”, a adăugat NHS. S-a demonstrat că MG este o cauză a bolii inflamatorii pelviene (PID), o „cauză majoră” de fertilitate redusă.