• O infecție fungică mortală, rezistentă la medicamente, se răspândește în SUA.
  • CDC anunță că în două spitale din nordul Texasului au fost raportate focare ale unei ciuperci greu de tratat.
  • Candida Auris se poate răspândi prin contactul pacientului cu suprafețe contaminate.

CDC a identificat mai multe cazuri de Candida Auris, în două spitale din Texas și într-un centru de îngrijire din Washington, DC, scrie The New York Times.

Ciuperca mortală, greu de tratat, care s-a răspândit în spitalele din Statele Unite, devine și mai periculoasă, spun cercetătorii, având în vedere că este o infecție fungică rezistentă, pentru prima dată, la toate medicamentele.

Aceasta se poate răspândi prin contactul pacientului cu suprafețe contaminate.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

În noul raport, CDC anunță că cinci din mai mult de 120 de cazuri de Candida Auris au fost rezistente la tratament. Aproape o treime dintre pacienții infectați au murit în decurs de 30 de zile, dar pentru că erau deja grav bolnavi, oficialii au spus că nu este clar dacă decesele lor au fost cauzate de ciupercă.

CITEȘTE ȘI Încă o țară a raportat cazuri de „ciupercă neagră”, boala care mutilează pacienții Covid. Avertismentul specialiștilor

Specialiștii în boli infecțioase spun că pandemia de coronavirus a accelerat probabil răspândirea ciupercii, riscul de transmitere crescând, mai ales printre miile de pacienți Covid-19 care au ajuns la terapie intensivă.

Pentru mulți experți din domeniul sănătății, apariția infecției Candida Auris este un semnal de alarmă îngrijorător cu privire la amenințările pe care le prezintă, putând provoca chiar salmonella rezistentă la antibiotice.

Astfel de infecții îmbolnăvesc 2,8 milioane de americani pe an și ucid 35.000, potrivit CDC.