- Inima imprimată 3D ar putea salva vieți. Universitatea Standford lucrează la metoda bioprinting pentru a putea implanta o inimă artificială în corpul uman.
- Transplantul poate salva vieți, dar bolnavii se lovesc mereu de liste lungi de așteptare și șanse mari de respingere.
- Estimările arată că în următorii 5 ani se vor începe testele pe animale, după care, vor începe și testele clinice pe oameni.
Inima imprimată 3D ar putea salva vieți. Universitatea Standford lucrează la metoda bioprinting pentru a putea implanta o inimă artificială în corpul uman.
Transplantul poate salva vieți, dar bolnavii se lovesc mereu de liste lungi de așteptare și șanse mari de respingere. Într-un pas major către crearea de noi organe la cerere, oamenii de știință de la Stanford au primit acum finanțare de 26,3 miliaone de dolari, pentru a încerca imprimarea 3D a unei inimi umane.
Riscul respingerii de către sistemul imunitar al unui organ transplantat este foarte ridicat, așadar, acum oamenii de știință vin cu o soluție ideală și anume, cu ajutorul celulelor stem și a imprimării 3D să se realizeze un organ sănătos, complet compatibil cu organismul pacientului, astfel, riscul de respingere fiind diminuat drastic.
Echipa intenționează să utilizeze o bancă automată de bioreactoare pentru a crește toate tipurile de celule necesare pentru a produce o inimă umană. Ei vor să ajungă să imprime o inimă gata de transplant, o dată la două săptămâni.
Estimările arată că în următorii 5 ani se vor începe testele pe animale, după care, vor începe și testele clinice pe oameni.
Citește și: