• O mamă i-a avertizat pe părinți să învețe semnele meningitei, după ce fiica ei a murit la doar șase ore după ce a prezentat primele simptome.
  • Siobhan O’Carroll, mersese la spital pentru un control, când a primit un telefon de la soțul ei, mai târziu în aceeași seară, în legătură cu îmbolnăvirea bruscă a fiicei sale Aoibhe, în vârstă de patru ani.
  • Tatăl fetiței a sunat-o pe Siobhan pentru a-i spune că Aoibhe a închis încet ochii în timp ce o cobora scările și că o ambulanță era pe drum.

O mamă i-a avertizat pe părinți să învețe semnele meningitei, după ce fiica ei a murit la doar șase ore după ce a prezentat primele simptome.

Siobhan O’Carroll, din Irlanda, mersese la spital pentru un control după ce se simțise rău în timpul sarcinii, când a primit un telefon de la soțul ei, mai târziu în aceeași seară, în legătură cu îmbolnăvirea bruscă a fiicei sale Aoibhe, în vârstă de patru ani, relatează Irish Mirror.

Aceasta vorbise cu copilul ei doar cu câteva ore mai devreme, apoi s-a trezit neputincioasă când starea lui Aoibhe s-a înrăutățit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Rememorând tragedia care s-a petrecut rapid într-o zi din 2011, într-o discuție la emisiunea Morning Ireland de la RTÉ Radio 1 din această săptămână, Siobhan a spus: Câteva ore mai târziu am primit un telefon de la tatăl lor, Noel, care mi-a spus că Aoibhe nu se simțea bine, că era bolnavă, cu vărsături și diaree. Pe măsură ce noaptea avansa, ea devenea tot mai indispusă, tatăl ei a sunat la ambulanță, le-a povestit simptomele și le-a spus că este îngrijorat.”

Aceștia l-au sfătuit pe tatăl lui Noel să verifice dacă luminile puternice o deranjează și să fie cu ochii pe ea. El a sunat-o pe Siobhan pentru a-i spune că Aoibhe a închis încet ochii în timp ce o cobora scările și că o ambulanță era pe drum.

În timp ce stăteam pe holul spitalului, l-am văzut pe infirmier, iar un preot a venit spre noi și ne-a spus: Ne pare foarte rău că fetița dvs. a murit”. După șase ore de când s-a simțit rău, Aoibhe a murit de meningită, a fost o viteză a meningitei care nu poate fi descrisă în cuvinte, viteza cu care ți se poate schimba viața.”

De la trista dispariție a fiicei sale, Siobhan a înființat organizația caritabilă ACT for Meningitis, prin care avertizează populația cu privire la această boală și la tratamentele acesteia la copii.

Mai presus de toate, ea dorește ca părinții să învețe simptomele, astfel încât să poată solicita asistență medicală pentru copiii lor în cazul în care se întâmplă ce este mai rău, spunând: Fiți conștienți de semnele și simptomele meningitei, simptomele pot apărea în orice ordine sau pot să nu apară deloc, aveți încredere în instinctele voastre, vă cunoașteți copilul, dacă sunteți îngrijorați, solicitați asistență medicală.”